Статии: Сезонен звезден календар

Пролет

Започнете с обич
Имаме една идея, която можем да реализираме с общи усилия. Вместо да търсим рецепти за усъвършенстване, какво ще кажете тази година да подходим към себе си с обич. Но безгранична, защото новолунието в Риби приканва към съвършена любов не към едно същество, а към целия свят. Да, към вас включително. Защото, докато тичаме към съвършеното си аз, забравяме че заслужаваме щастие тук и сега, а не ако сме по-красиви, по-слаби и по-умни. Нека не забравяме, че истинската красота започва там, където сме ние. Отсега отбележете със сърце в календара 17 март. Към преразглеждане на старите нагласи призовава и ретроградният Меркурий. Забавете темпото и обмислете добре плановете, за да ги усъвършенствате. По-мъдро е да не удряме главата в стената, а да изчакаме търпеливо точния момент. Ретроградното движение започва на 23 март, но около 10 дни по-рано вече се усеща влиянието му. Продължете смело напред след новолунието в Овен на 16 април. Ще видите удоволствието от добрия резултат след това в Телец на 15 май.

Лято

Освободете се от рамките
Ретроградният Меркурий през лятото започва на 23 юли и, съчетан с ретрограден Сатурн, ни подсказва, че най- доброто време за отпуска е точно тогава. И знаете ли, ще е страхотно, ако успеете да приспите този кисел критик в съзнанието ви, който все твърди, че трябва тялото ви да е готово за плажа. Сложете филтър на всеки текст, започващ с този въпрос. Отговорът е: „Да, готова съм”. Забравете стереотипите, кажете „не” на предразсъдъците, нямате какво да криете, всяка част от тялото ви заслужава целувка от Слънцето. Забавлявайте се истински, в очите на другите сте по-красива, точно такава, каквато и в собствените си. Погледнете се, сега е време за това.
Ремонтът е лятно занимание, затова ако имате такива планове за лятото – новолунието в Рак е идеален момент за старт. Нека финалната капка разкош е в началото на август, времето на царствения Лъв. Знакът символизира чистата радост от играта, изненадата пред разнообразието на света. И ако имате сила и енергия, опитайте през лятото да усвоите точно това и в края на ваканцията ще откриете още много причини да бъдете щастливи.

Есен

Реализирайте целите си
Планетата на красотата Венера навлиза в предретрограден период, което означава, че е възможно да не се харесате, ако направите драстична промяна със себе си. Особено ако се опитвате да избягате от истинската си същност. Вслушайте се във вътрешния си глас, защото никой не знае по-добре от вас самите как да развиете потенциала си. Времето ще е отлично за завръщане към стари приятелства и партньорства. Ако сте от хората, които страдат от есенна тъга, когато се завърнат към организираното си всекидневие, споменът от любим период от живота е най-доброто лечение. С вкусове и аромати върнете мислите си към безгрижен момент – за много от нас това е детството. Усетете подкрепата и комфорта, на който сте се радвали тогава. Извадете снимките, обадете се на съученици, поздравете учителите си за 15 септември. Неусетно есенната депресия ще е минало.
Новолунието в Дева предполага да се концентрираме върху грижата за себе си или бизнеса си след 9 септември. Ще бъде много по-лесно и с отличен резултат, ако трябва да правите реорганизация. Луната ни подканва да изхвърлим ненужното и да освободим място за новото. Меркурий, планетата на интелекта, вече се е върнал към нормалния си ход. Ако мислите за курс по език или счетоводство, сега е моментът. Новата Луна във Везни през октомври и Скорпион през ноември ще даде допълнителна енергия да се впишем добре в екипа, а след това – и да видим всички скрити препятствия в задачите си през октомври и ноември.

Зима

Действайте с размах
ази зима ще се случи нещо много специално. Юпитер, планетата на късмета, ще влезе в собствения си знак, Стрелец – една от позициите,в която действието му е най-благотворно. Време е да събираме впечатления и да действаме с размах. Да рушим предразсъдъцитеи да разширим представите си.
Една от възможностите е да планирате далечно пътуване. Срещата с други цивилизации ни помага да оценим различното и да харесаме необичайното. Красотата има много лица и щастието е задължително за всяко от тях. Записвайте всяка идея, може по-късно да ви хрумне как да я доразвиете в конкретен план за действие. Това не е съвет само за хората зодия Стрелец. Всеки човек има стрелец някъде в рождената си карта, затова спокойно, късметът е за всички.
Празниците, дори да не са на някое екзотично място, ще бъдат изпълнени с радост и подаръци, които наистина ще ви харесат, няма да има нужда да се преструвате. Новолунието в Стрелец в началото на декември ще отвори вратата към всички тези прекрасни възможности.