Статии: За красотата и за нас

Всяка жена разполага с потенциал и когато го разбере, тогава лесно ще започне и да го развива.

Всеки човек, независимо дали е мъж или жена, е чувствителен към това как го възприемат околните. Тази чувствителност, особено при жената, може да бъде проблем, тъй като тя все още е преценявана мигновено по външния си вид, което може да я направи зависима от външни оценки, от одобрението на хората, сред които се движи и живее.

Тогава какво означава да бъдеш себе си?

Тези, които наричаме самоуверени и успешни жени, са се освободили от зависимостта на това как са възприемани, поели са отговорност за себе си и своето развитие. Това са жени, които познават потенциала си. Разбират колко могат, в какво са добри, а и какво не могат. Обикновено околните възприемат с обич, доверие и възхищение подобни жени, защото инстинктивно усещат, че на тях може да се разчита. А може да се разчита, защото те не възприемат себе си като машина за безкрайни възможности да се харесват. В тях има стабилност.

Да вярваме в себе си...

Добре е, много е добре да се познаваме. Това е много трудно, не само за жените. Има хора, които се учат от грешките си, но те не са много. В това отношение много могат да ни помогнат както собствените ни деца, така и приятели и дори съвсем случайни хора. Появило ли се е внимание към това „какво искам?, какво мога?“, ще се намери и помощник. Разбира се, за да се появи това внимание, се заплаща цена. И тя е да осъзнаем, че не сме безкрайни, всемогъщи, безсмъртни. Че не можем всичко или каквото и да било, или каквото „животът ни налага“. Много жени работят с това – „принудена съм“, „няма къде да мърдам“, „не съм Мадона“, „нямам възможностите на богатите“ и т н. Всяка жена разполага със способности. И когато ги види, когато ги приеме, тогава може и да ги развива все повече и повече. Колкото по-рано преодолеем страха си да вървим по собствен път, толкова по-удовлетворени от себе си ще бъдем.

Красотата....

Всеки човек изпитва слабост и удивление пред определено излъчване и го нарича красота. Иначе хората нямаше да се влюбват. Красотата е относителна, защото всеки я вижда по различен начин. Когато сме приели себе, когато живеем и работим така – винаги ще се чувстваме красиви, защото ще харесваме себе си и другите ще ни харесват.