Статии: Марсия – Да се чувстваш уютно в собствената си кожа

Марсия не се е опитвала по никакъв начин да влезе в клишето за красива, защото тя е такава. Но Марсия е и умна, тя знае, че дори и мъничко да пристъпиш в стереотипа, никой вече няма да те възприема като нещо различно от него. Без да прави каквото и да е, за да го заслужи, тя често бива преценена като глупава. Досещате се нали – просто защото е красива.

Марсия е само на 33 години, но вече има собствена адвокатска кантора. Това е нейна лична победа над всички съмнения в способностите ѝ, които е трябвало да прескача по пътя си. А те въобще не са малко и идват от хора, които би трябвало да знаят колко сложна и отговорна е нейната професия. От колеги, от клиенти и дори от съдии тя бива преценена по своя външен вид. И ако други момичета страдат, че тяхната красота не се вписва в общоприетия стереотип, проблемът с външността на Марсия е точно от обратното естество – тя е твърде красива, за да е умна. Според много хора.

Тази умна жена прави с критиката най-доброто, което може – превръща я в гориво за своя път към успеха. Марсия не оставя и минимален пропуск, който нейните опоненти да превърнат в пропаст, тя се развива в старание към съвършенство и това скоро дава резултати в успешни работни проекти. Всяка задача пред нея е два пъти по-трудна за изпълнение, отколкото пред всички други, защото ако тя се провали, знае, че ще си кажат: „Е, да, тя е твърде красива, за да е умна”.

Красотата за нея не се измерва с външния вид. Красотата е успех, интелигентност и усещането за уют в собствената кожа. Красотата е и начин, по който да вдъхнеш увереност в другите.

Въпреки натоварения си график, Марсия отделя време да бъде доброволец и да помага на жени, които искат да напуснат връзки, изпълнени с насилие. Тя иска да помага на другите и да им покаже път, в който те могат сами да си вярват и да отстояват себе си.


"Те казаха: Твърде си красива, за да си умна.
Аз казах: Моят външен вид няма нищо общо с моите умения."