Писатели

Деси Нико

Странно е. Когато чуем думите "женска красота", първите асоциации в съзнанието ни са свързани с изящни статуи, стари картини, нови обработени снимки. А всъщност всеки от нас знае, че

жената е най-красива

във всичко онова, което не може да бъде запечатано с моментно изображение. Ние ще докажем това.

Елица Мавродинова

Търсим истинските истории на истинските жени, които може би вярват, че са „съвсем обикновени“. Като творец разбирам прекрасно, че

зад привидно обикновените истории се крие най-необикновената красота.

За мен тази кампания е не само вдъхновяваща, но и безкрайно важна. Заставам зад нея като писател и като жена. Защото в този объркан свят твърде много жени са доведени до вярата, че красотата се определя от мерки, теглилки и физически дадености. Нашата работа е да им дадем очи на заем, за да видят повече. Очите на творци.

Росен Димитров

Красотата е една от онези думи, наред с любов и обичам те, които няма нужда да се обясняват. Всяко дете ще се усмихне, когато му кажеш, че е красиво. Но в същото време е и една от най-абстрактните и позволява безброй интерпретации.

За мен красотата е усещане,

онова, което не можеш да докоснеш. Направиш ли го, приближиш ли се прекалено, трябва да се отдръпнеш, за да се върне. Истинската красота е там, където няма какво да добавиш и където нищо не би отнел. Там, където няма нищо фалшиво. Където нещо пулсира и е истинско.

Радослав Гизгинджиев

Думите, които изричаме, пресътворяват лицата ни. Красивите истории, които разказваме, подмладяват душите ни. А от историите за любов започва животът.

Красотата намира своя дом първо в големите сърца

и цъфти в ирисите на очите ни.

Ралица Генчева

Красотата на истинската жена е смелостта под къдриците ѝ, бунтът под кожата, усмивките над болките ѝ.

Истинската жена не се страхува да бъде всякаква -
страхува се най-много да бъде никаква.

Тя не брои загубите и победите, а единствено битките си. Красотата ѝ не е купена и не може да бъде продадена, защото още никой не е намерил нещо по-ценно от нея.

Ралица Стоянова

Много си хубав“, казвам на 4-месечния си син, а той отвръща с голяма беззъба усмивка. Не поставя под съмнение думите ми. „Много си хубава“, казва мъжът ми, аз промърморвам едно „благодаря“. Невинаги успявам да се видя през неговите очи. През последната година наблюдавах под лупа как тялото ми се променя в следствие на бременността, а след това отново се връща към обичайната си форма. Тази трансформация ми носеше и безпокойство, и радост. Ние жените често сме собствените си най-големи критици. Именно заради това приех поканата на Dove да разкажем заедно

историите на истинската красота.

Онази, която няма нужда от 100 лайка на снимката си в Instagram, която си изяжда десерта с кеф, която има мечтаната професия, която дава грижа и обич на близките си. Онази сме ние, нали, момичета.

Теа Денолюбова

Години наред борба с начина, по който изглеждам. Исках да съм с по-тъмна кожа, да имам разстояние между зъбите. Или съм прекалено слаба за всеобщите вкусове, или прекалено дебела... А в същото време съм чувала, и то винаги от мъжете, които обичам, че съм красива в три сутринта, докато ям кюфтета с лютеница или когато се прибирам от бар, боса, през лятото, с чаша в ръка. Разбира се, не вярвах на нито един комплимент. До момента, в който не осъзнах най-голямото клише -

че е време спешно да се заобичам.

Като Франсоас Саган - да обичаш тялото си, да си правиш подаръци, да си добра със себе си. Затова мисля, че имаме нужда от точно такава кампания, каквато Dove инициира. Сякаш пуска "You are so beautiful" на Джо Кокър на всички жени. Защото всяка жена заслужава да чува тази песен. Всеки ден, до края на света.